Job Episodes Panel (Panel zaposlitvene zgodovine)

 

DOI:10.6103/SHARE.jep.710

Navodila za dostop do podatkov najdete na tej povezavi

 

Številka objave: 7.1.0

Datum objave: 26. junij 2020

Job Episodes Panel ali panel zaposlitvene zgodovine, na kratko SHARE JEP, je generirana baza podatkov, ki temelji na informacijah 3. (SHARELIFE) in 7. vala raziskave SHARE. Na voljo je v obliki retrospektivnega panela. JEP za vsakega respondenta vsebuje pregled njegove delovne zgodovine, torej njegovega statusa na trgu dela skozi celotno življenjsko zgodovino. Takšen retrospektiven panel omogoča preučevanje potencialnih učinkov razmer iz zgodnjega otroštva na pogoje v poznejšem življenju. Nadalje, JEP omogoča preučevanje procesov življenjskega cikla in akumulacijskega učinka pomembnih dogodkov v življenju, ki so zabeleženi v 3. in 7. valu raziskave SHARE. Poleg tega lahko podatkovno bazo JEP dopolnjujejo informacije o institucijah, javnih politikah in makroekonomskih razmerah, s katerimi se posamezniki soočajo v svojem življenju.

Podroben opis metodologije in predpostavk, na katerih temelji baza podatkov JEP, je na voljo v SHARE working paper 36: "Combining the retrospective interviews of wave 3 and wave 7: the third release of the SHARE Job Episodes Panel”, by Agar Brugiavini, Cristina E. Orso, Mesfin G. Genie, Rinaldo Naci, and Giacomo Pasini. 

Pri objavi, ki temelji na podatkih SHARE JEP, navedite tudi naslednji dodaten vir:

V tem dokumentu so uporabljeni podatki iz generirane podatkovne zbirke Job Episodes Panel (DOI: 10.6103/SHARE.jep.710). Metodologija je podrobneje predstavljena v Brugiavini in drugi (2019) ter Antonova in drugi (2014)

 

Zadnja izdaja SHARE JEP temelji na izdaji 7.1.0.

 

Dodatne informacije:

Dokumentacija za stare izdaje podatkov:

  1. Documentation of the Job Episodes Panel (Release 6.0.0)
  2. SHARE Working Paper 11 - Working life histories from SHARELIFE: a retrospective panel
  3. SHARE Working Paper 18 -  Migration, family history and pension: the second release of the SHARE Job Episodes Panel