Vprašalnik 8. vala

Terensko delo 8. vala je bilo specifično v več pogledih. Zbiranje podatkov z osebnim anketiranjem, ki se je začelo oktobra 2019, je bilo potrebno pomladi 2020 prekiniti v vseh sodelujočih državah zaradi izbruha pandemije COVID-19. Zbiranje podatkov smo nadaljevali poleti 2020 z na novo oblikovanim telefonskim vprašalnikom - SHARE Corona Survey 1.

SHARE standardni panelni vprašalnik 8. vala že tretjič po 4. in 6. valu vključuje vprašanja o socialnem omrežju respondentov. Poleg tega sta bila v 8. valu dodana nova modula o obžalovanju varčevanja (modul SR) in o porabi časi (modul TE). Dodatno je bila v okviru 8. vala izvedena raziskava o telesni aktivnosti anketirancev, pri čemer so se podatki zbirali s posebno napravo za merjenje gibanja, pospeškomerom. Podatki so se zbirali na podvzorcu držav, vključno s Slovenijo in so na voljo v modulu AX - accelerometer data.

 

  CAPI Uvodni pregled gospodinjstva
(Coverscreen)
CAPI glavni vprašalnik & vprašalnik za zaključno anketiranje Kartice z odgovori
(showcards)
Vprašalnik za samo-izpolnjevanje
 (drop-off questionnaire) 
Generični vprašalnik v angleškem jeziku x x x  
Slovenija na x x si | eng

 

Vprašalnike v nacionalnih jezikih za vse države SHARE, kot tudi njihove vprašalnike za samoizpolnjevanje (drop-off questionnaire), kjer so bili uporabljeni, najdete na spletni strani mednarodnega koordinatorja.