Spletno orodje "Data & Documentation Tool"

"Data & Documentation Tool" je spletna aplikacija, ki raziskovalcem omogoča hitro, prilagojeno in enostavno pregledovanje in iskanje po SHARE (meta)podatkih. Razvil jo je podatkovni raziskovalni center SHARE (CentERdata) v sodelovanju z mednarodnim koordinatorjem raziskave SHARE - Munich Center for the Economics of Aging (MEA).

Pomembna funkcionalnost te spletne aplikacije je, da si lahko za vsak objavljen val raziskave SHARE in vsebinski modul generirate codebook v pdf formatu. To funkcionalnost najdete v zavihku "Browse SHARE Waves". Raziskovalcu, ki želi uporabljati podatke SHARE, to omogoča hiter prvi vpogled v vsebino posameznih modulov: besedila vprašanj, oznako vprašanj (imena spremenljivk) ter frekvence odgovorov za vsa vprašanja - bodisi  na ravni vseh držav, če uporabite generični vprašalnik, ali za posamezno državo, če uporabite pripadajoč vprašalnik v nacionalnem jeziku. Tu najdete tudi potek vprašanj in preskoke v vprašalniku. V zavihku "Browse SHARE Waves" poleg tega najdete vso potrebno metodološko dokumentacijo za delo s podatki SHARE ter seznam vse spremenljivk po posameznih modulih in tabele z osnovnimi statistikami za te spremenljivke po državah.

V zavihku "Browse Publications" lahko pregledujete ali iščete vse objavljene članke, knjige, poglavja v knjigah in druge vrste publikacij (npr. doktorske disertacije ipd.), ki uporabljajo podatke SHARE.

Za hitro iskanje določenega podatka ali informacije uporabite opcijo "Search". 

"Data & Documentation Tool" je na voljo na povezavi https://www.share-datadocutool.org/