Kako poteka sodelovanje v raziskavi SHARE?

 

 

K sodelovanju ste povabljeni tako, da od nas prejemete osebno pismo z vabilom.

 

 

Nato vas bo osebno ali prek telefona kontaktiral/-a naš anketar/-ka in se z vami skušal/-a dogovoriti za termin obiska, ki vam najbolj ustreza.

 

 

Vi sami določite, kdaj vam najbolje ustreza. Nekateri ljudje se najraje pogovarjajo zvečer, drugi dopoldan, spet tretjim bolj ustrezajo vikendi, skratka, izberite termin, ki najbolje ustreza Vam.

 

 

Pogovor z anketarjem lahko poteka na vašem domu, lahko pa tudi na kakšni drugi nevtralni lokaciji, na primer v kavarni ali na vrtu, če vam je neprijetno koga spusititi v vaš dom. Izberite sami

 

 

Anketar vam bo postavljal vnaprej pripravljena vprašanja, ki se mu bodo prikazovala na računalniškem zaslonu. Vprašanja se nanašajo na različne teme kot so: družina, zdravje, vaše aktivnosti). Odgovore bo sproti vnašal v računalnik.

 

 

Anketa zajema tudi preizkus fizične in medicinske teste, a vaše sodelovanje v teh preizkusih je popolnoma prostovoljno.

 

 

Če na katero koli izmed zastavljenih vprašanj v anketi ne želite odgovoriti, povejte anketarju oz. anketarki in ga bo preskočil/-a.

 

 

Na koncu ankete boste v zahvala za sodelovanje prejeli bon v vrednosti 10 €, ki ga lahko vnovčite v kateri koli poslovalnici Mercator. Če v gospodinjstvu sodelujeta oba partnerja, dobita vsak svoj bon, torej skupaj 20 €.