Dostopni SHARE podatki za 4. val – prva objava

Datum: 05.12.2012

Z veseljem najavljamo prvo objavo SHARE baze podatkov za 4. val, v katero je poleg Portugalske, Madžarske in Estonije, prvič vključena tudi Slovenija.

Z veseljem najavljamo prvo objavo SHARE baze podatkov za 4. val, v katero je poleg Portugalske, Madžarske in Estonije, prvič vključena tudi Slovenija. Tokratni val zbiranja podatkov pa vključuje še eno pomembno novost  - sklop socialnih omrežij. Več informacij o prvi objavi podatkov SHARE za 4. val, je na voljo tu. Dostop do podatkov si lahko uredite prek podatkovnega raziskovalnega centra. Dodatne informacije o vprašalniku so na voljo tu.

 

Prva objava baze podatkov že vključuje številne module generiranih in imputacijskih spremenljivk. Od ponedeljka, 3. decembra dalje, so na voljo tudi vzorčne in kalibrirane uteži, ki jih najdete v dodatnem modulu generiranih spremenljivk z nazivom "gv_weights".

 

Posebna dokumentacija o metodoloških vidikih in inovacijah v 4. valu zbiranja podatkov SHARE, bo kmalu na voljo za prenos:

Malter, Frederic, and Axel Börsch-Supan (2013). SHARE Wave 4: Innovations & Methodology. Munich: MEA, Max-Planck-Institute for Social Law and Social Policy. 

 

V kolikor že imate dostop do podatkov SHARE, sta vaše uporabniško ime in geslo veljavna za vse objave podatkov, vključno z najnovejšo za 4. val zbiranja podatkov. Spremenjena pa sta izjava o omejeni odgovornosti in pravila za navajanje vira (nova različica je na voljo tu). Prosimo, da se pri objavljanju rezultatov s podatki SHARE držite pravil za navajanje virov in omejene odgovornosti ter nas o objavah obvestite prek e-pošte, da bomo lahko vse objave dodali na seznam SHARE publikacij.