Izšel je SHARE Findings Newsletter št. 4

Datum: 03.11.2017

Izšla je četrta številka e-glasila SHARE Findings Newsletter v angleščini, kjer si lahko preberete najnovejše povzetke rezultatov izbranih znanstvenih raziskav v svetu, ki temeljijo na uporabi SHARE podatkov.

Četrta številka e-glasila SHARE Findings Newsletter prinaša nove zanimive izsledke nekaterih najnovejših znanstvenih raziskav, ki temeljijo na uporabi SHARE podatkov. Med drugim si lahko preberete o tem, ali so ljudje, ki imajo otroke, srečnejši na stara leta, kako upokojitev vpliva na spremembo življenjskega sloga z vidika dejavnikov tveganja za zdravje, ali se neenakost moških in žensk v družbi odraža v kognitivnih sposobnostih žensk v starosti idr. 

Na e-glasilo se lahko brezplačno naročite tako, da pošljete e-sporočilo z zadevo "Newsletter subscription – Findings Newsletter" na naslov info@share-project.org.

Število znanstvenih objav na podlagi SHARE podatkov zelo hitro narašča. Danes sta v svetu vsak teden vsaj dve novi znanstveni objavi, ki temeljita na uporabi SHARE podatkov. Povzetke rezultatov izbranih znanstvenih raziskav najdete tudi tukaj.