3. mednarodna programska SHARE konferenca za uporabnike, Talin, Estonija

Datum: 30.11.2012

Tretja mednarodna programska SHARE konferenca, ki je potekala med 1. in 3. septembrom, v estonski prestolnici Talin, je bila namenjena uporabnikom podatkov raziskave SHARE.

Na tokratnem srečanju so svoje raziskovalno delo predstavili raziskovalci, ki so se osredotočali predvsem na podatke, zbrane v tretjem valu raziskave, SHARELIFE- retrospektiva življenj posameznikov, ki so sodelovali že v prvih dveh valovih raziskave SHARE. Podatki raziskave SHARELIFE so širši znanstveni skupnosti postali dostopni v novembru 2010 in skupaj s podatki prvih dveh valov raziskave SHARE, dajejo podrobno sliko o poteku življenj posameznikov vse od otroštva pa do njihove starosti.

Zbrane raziskovalce sta uvodoma pozdravila prof. Tiit Land, rektor Univerze v Talinu in Riho Rahouja, namestnik generalnega sekretarja za družino in socialno politiko na estonskem ministrstvu za socialne zadeve. Srečanje je vodila dr. Luule Sakkeus, vodja estonske ekipe SHARE. Dogodka se je udeležilo več kot 100 udeležencev, raziskovalev iz različnih znanstvenih disciplin, ki so imeli priložnost poslušati predstavitve 25 znanstvenih prispevkov (izbranimi med 50 prijavljenimi). Med predstavljenimi temami je prevladovalo proučevanje vpliva zdravja posameznikov na njihovo delovno aktivnost oz. upokojitev.

Za podrobnejši pregled predstavljenih tem, si lahko ogledate

Če vas zanima dostop do podatkov raziskave SHARE, kliknite tu: dostop do podatkov .

 

 

 

 

 

Tallinn  Axel Börsch Suppan
Tallinn University