Na voljo so podatki 7. vala raziskave SHARE!

Datum: 03.04.2019

Na voljo je nova izdaja SHARE podatkov 7.0.0, ki vključuje prvo objavo podatkov 7. vala. Gre za podatke o življenjski zgodovini anketirancev, t.i. SHARELIFE.

V 7. valu se je raziskavi SHARE pridružilo osem novih držav: Bolgarija, Ciper, Finska, Litva, Latvija, Malta, Romunija in Slovaška.

Zbirka podatkov 7. vala je posebna, saj gre za podatke o življenjski zgodovini anketirancev, t.i. SHARELIFE. Podatke o življenjski zgodovini smo zbrali za vse tiste anketirance, ki niso sodelovali v 3. valu zbiranja podatkov, torej tudi za vse anketirance v Sloveniji. SHARELIFE se osredotoča na življenjsko zgodovino posameznikov in vključuje vsa pomembna področja življenja anketirancev, od partnerjev in otrok, bivalnih pogojev skozi življenje, do preteklih zaposlitev ter zdravja in skrbi za zdravje skozi življenje. Nova izdaja podatkov SHARE 7.0.0 prinaša tudi posodobitev podatkov vseh predhodnih valov SHARE (1-6).

Na voljo je tudi posodobljena verzija posebne zbirke podatkov Job Episodes Panel (zaposlitvena zgodovina anketirancev), ki vključuje podatke SHARELIFE anket 3. in 7. vala. Nova verzija zbirke podatkov Job Episodes Panel je na voljo tudi v poenostavljeni zbirki podatkov easySHARE, ki je namenjena uporabi v izobraževalne namene in raziskovalcem, ki nimajo veliko izkušenj s kvantitativnimi analizami kompleksnih anketnih podatkov.

Vse informacije in dokumentacijo nove izdaje podatkov SHARE 7.0.0 najdete zaenkrat na spletni strani mednarodnega koordinatorja (informacije na slovenski spletni strani projekta so v pripravi). Informacije o dostopu do podatkov so na voljo tukaj  ali nam pišite na share@ier.si.

Želimo vam veliko raziskovalnih uspehov!