SHARE Newsletter 2018/2

Datum: 06.12.2018

Izšla je druga letošnja številka SHARE Newsletterja, v katerem si lahko med drugim preberete o novi objavi SHARE podatkov (objava 6.1.1), spletnem orodju "Data & Documentation Tool", SHARE blogu, ki je zaživel to poletje, si ogledate 3-minutni predstavitveni filmček o raziskavi SHARE ter še mnogo več.

Tokratna številka SHARE Newsletterja, namenjenega pregledu aktualnih novosti v okviru raziskave SHARE, prinaša številne zanimive teme.

Preberete si lahko o novi objavi SHARE podatkov - objavi 6.1.1  ter  spoznate novo spletno orodje oziroma pripomoček "Data & Documentation Tool", ki na uporabniku prijazen način omogoča pregled obsežne dokumentacije SHARE podatkovne zbirke. Gre za hitro, prilagodljivo in enostavno spletno aplikacijo za pregledovanje in iskanje SHARE (meta)podatkov, dokumentacije in objav z uporabo SHARE podatkov. 

V nadaljevanju je predstavljen  mednarodni SHARE blog, namenjen uporabnikom SHARE podatkov. Raziskovalcem omogoča, da svoje raziskovalne rezultate predstavijo širši javnosti, je pa tudi platforma za izmenjavo idej. Pobudnik SHARE bloga, doc. dr. Andrej Srakar, prihaja iz vrst slovenske SHARE ekipe.

Novi SHARE newsletter prinaša tudi  3-minutni predstavitveni video raziskave SHARE, letno poročilo 2017-2018 ter članek o izzivih, ki so posledica odsotnosti  finančne podpore EU raziskovalnim infrastrukturam, kot je SHARE. 

O tem in drugih novostih si lahko preberete v novi številki SHARE Newsletterja, ki je na voljo tukaj.

Želimo vam prijetno branje!